Door de poort

Ik hoorde pas dit verhaal en vind het mooi. Wil het jullie graag vertellen.

Een kennis van mij werkt in de thuiszorg. Zij kwam al lange tijd bij een oude dame, die ziek was en de verwachting was dat zij niet lang meer zou leven. Naast mijn kennis waren er ook een paar andere zorgverleners. Zij waren er om de beurt dag en nacht.

De dame had een lang en goed leven achter de rug. Nu was zij oud en in die afgelopen jaren had zij al van haar man, familie en heel veel vrienden afscheid moeten nemen. Daarnaast waren er veel dingen in het leven die zij door haar leeftijd los had moeten laten.

Voor haar was het genoeg, zij was nu ook ziek en volkomen afhankelijk van anderen. Zij was geduldig en wachtte op de dood. ‘Ik ben niet bang en ben er klaar voor’ zie ze. Maar hoe ze ook wachtte, de dood kwam maar niet. Zelfs de artsen stonden voor een raadsel.

Inmiddels waren al maanden verstreken. Op een ochtend zei de oude dame: ‘Vandaag ga ik sterven. Ik voel dat de dood vandaag zal komen’. Maar het werd middag en het werd avond en de dame was er nog steeds. Die avond was er een hulpverleenster met haar dochter bij haar. De dame vertelde hen: ‘Het lijkt wel of mijn geest voor de poort blijft hangen. Hij wil wel, maar net dat laatste stukje lukt niet’.

De zorgverleenster stelde daarop voor om met z’n drieën te gaan blazen. Zo zouden ze haar geest misschien helpen en dat laatste zetje kunnen geven om door de poort te gaan. De dame vond dat een goed idee en ze begonnen te blazen, de zorgverleenster, haar dochter en de dame zelf. Zij bliezen en bliezen hun wangen bol. En wat gebeurde? Na ongeveer zeven minuten bleek dat de dame gestorven was. Zij had een vredige glimlach op haar gezicht. Haar geest was door de poort gegaan en zij had eindelijk de rust gevonden waar ze zo naar verlangde.

Ik vind dit een mooi verhaal en het is echt gebeurd.


Door: Anne

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Fijn dat jullie het ook een mooi verhaal vinden. Dit vind ik nou echte zorg en hoop echt dat alle mensen die al een lang leven achter de rug hebben dit ook zo krijgen!
Wat een troostend verhaal! Ik vind het zo mooi dat ze op het laatste momenten niet alleen was. Dat ze ondersteund werd door de zorgverleenster. Bedankt voor het delen, het zo fijn om het te lezen! liefs, xx
didoblonk

Meld misbruik!
Wat een prachtig verhaal. Wat goed bedacht om samen te gaan blazen. Vind het heel bijzonder en fijn dat je dit met ons hebt gedeeld. Dank je wel.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten