Mijn grote liefde.... deel 1

Mijn grote liefde werd een geheime liefde. Toen hij overleed was ik er niet bij. Ik hoorde het veel later. Het is alsof je door de grond zakt... een bericht via internet van zijn vriendin.
Nu nog kan ik er met mijn beste vrienden niet over praten.

Mijn grote liefde

Ik begin bij de laatste momenten van ons samen- zijn, die herinner ik me nog van minuut tot minuut. We woonden ver weg van elkaar en hij had een vriendin en ik een vriend. De liefde tussen ons is nooit verdwenen, ook al volgden we ieder ons eigen pad. We ontmoeten elkaar een keer in de zoveel tijd ergens tussen onze woonplaatsen in. Tussendoor mailden we elkaar, schreven we elkaar en hij belde me vaak. Als ik heel intensief aan hem dacht, ging de telefoon en was hij het. Toen ik hem bij onze laatste ontmoeting uit de verte aan zag lopen, dacht ik: je wordt oud, je leeft niet lang meer. het ging als een flits door me heen. We hebben het die dag ook over onze dood gehad en wat we dan graag zouden willen hebben van de ander als aandenken.

We spraken af elkaar twee maanden later weer te zien. Ik heb hem nooit meer in levende lijve gezien. Rondom de tijd van onze afspraak mailde ik hem, ik kreeg geen reactie. Ik mailde nog een paar keer, geen reactie. Ik begon me zorgen te maken. In zijn laatste mail aan mij had hij gezegd dat hij zich niet goed voelde, hoge koorts had. Ik zei nog dat het vast een virus was, dat het wel zou over gaan.
Na mijn zoveelste mail kreeg ik een mail terug van hem. Ik dacht dat die van hem was.

Ik maak de mail open en lees: 'Mijn vriend is 1 juni gestorven. Hij heeft een hartaanval gehad.'

Wat er dan met je gebeurt... het is niet te beschrijven... Hij was er niet meer...
Mijn maatje, mijn liefde... ik was er niet bij...

Toch had ik het op een of andere manier ook voorvoeld. Wij beiden denk ik.

Tegelijk dacht ik: Misschien was het niet gebeurd als ik meer had kunnen mailen en... zij heeft nu onze briefwisseling gelezen? Hoe zou dat voor haar zijn?
Wat wist ze precies, wat had hij haar verteld?

Hoe het verder ging....kun je lezen in deel 2

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wat erg! Je liefde overleed en je was er niet bij. Ik kan me wel voorstellen. Ik ben heel benieuwd hoe het verder ging.
anoniem

Meld misbruik!
lijkt me vreselijk moeilijk. Kan me ook voorstellen dat het lastig geweest moet zijn, omdat hij ook een vriendin had. Jullie liefde was zo groot en doet me denken aan een zielsverbondenheid die alles overstijgt. Ben benieuwd hoe het verder gaat. Heb zelf ook een Marokkaanse vriendin die 'een geheime liefde ' had. Ze kon daar met niemand over praten . Ze vertrouwde mij omdat ik het niet veroordeelde en nooit zou doorvertellen. Het zou schande zijn als haar ouders en de omgeving het zou weten en ze zou de naam van haar familie te schande maken. Ook haar vriend is overleden. Nog steeds heeft ze veel verdriet en gaat het niet goed met haar.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten