Ben je extra gevoelig voor woorden als je veel verdriet voelt?

Soms kunnen opmerkingen van mensen om je heen, zelfs van je familie zo kwetsend zijn.
Kennen jullie dat ook? Ben erg benieuwd hoe dat bij jullie is?

Op merkingen van anderen die kwetsend zijn

In perioden van ziekte en verlies heb ik vaak het gevoel dat ik extra gevoelig ben voor opmerkingen en gedrag van anderen. Gisteren zat ik ergens buiten en hoorde ik iemand zeggen: "Daar heb ik een broertje aan dood". Een gewone uitdrukking, maar voor mij moeilijk omdat ik meteen dacht aan mijn broer die erg ziek is. Maar, laat ik bij de opmerkingen beginnen, de woorden die ik kwetsend vind.

- Hij of zij gaat de pijp uit; dat zeggen naast iemand die pas iemand heeft verloren, of daar bang voor is, kan niet... vind ik.
- Het leven gaat toch door; mensen zeggen dat vaak als iemand pas is overleden... maar wat heeft het voor zin? Je weet dat wel. Vind dat een echte 'dooddoener'.
- Hij, zij is als een blad aan de boom, er komen weer nieuwe blaadjes aan; dit wordt soms gezegd als troost als je pas iemand hebt verloren. Maar het voelt niet als troost
- Je kunt altijd bij me langs komen hoor, maar ik ben bijna nooit thuis; eigenlijk niet echt kwetsend, maar... tsja, wat moet je er mee?

Fijn dat ik dit even kwijt kon. Het lucht weer even op. Er waren veel meer voorbeelden die ik wilde opschrijven, maar ik ben ze weer vergeten. Misschien is dat maar goed ook.

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Herkenbaar! Ik ben ook zo gevoelig voor woorden, vooral als ik veel verdriet voel. Alles woorden raakt me. Als ik iets aan iemand vertel of als iemand ziet dat ik verdriet heb, heb ik liever dat ie niks zegt, dan 'je kan altijd bij me komen hoor!' Dat is niet zo troostend. Ik heb altijd ervaren dat lang niet iedereen met woorden een ander kan troosten. Alles wat je hebt kan je op deze site kwijt. Deze site is ervoor dat iedereen zijn/haar verhaal kwijt kan.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten