Een verjaardag zonder 'lang zal hij leven'

Mijn broer is ziek, ernstig ziek. Ook die ziekte met die kankercellen die je opeten. Het lijkt wel een virus dat om me heen waait en zaait. Het houdt niet op, maar het houdt wel op.

Zijn verjaardag


We weten nog maar sinds kort dat mijn broer kanker heeft. Ik was bij het gesprek waarop hij hoorde wat de diagnose was en wat de vooruitzichten.
Sindsdien leef ik in een roes en moet er van alles worden geregeld, waar ik nu nog helemaal niets over kan en wil schrijven.

Wel over dat moment op zijn verjaardag. Ik bracht hem in de auto naar mijn oude moeder, die nog in haar eigen huis woont. Ze heeft een dochter, mijn oudste zus die zeven jaar na de diagnose nog leeft. Nu haar zoon.

Toen we het pad opliepen naar de deur, stond er voor de deur een vaas met bloemen uit de tuin, met een kaartje eraan: gefeliciteerd... je moeder.
Toen we omliepen naar de tuin achter het huis, was op de pergola (overdekt terras), de tafel gedekt door mijn zus. Ze was uit Frankrijk teruggekomen omdat het slecht ging met mijn broer.
Ze had allerlei gerechten meegenomen uit Frankrijk.

We zaten daar met elkaar aan een lange tafel, te eten en te drinken. Het ontroerde me en raakte me: mijn oudste zus, wat een confrontatie nu ineens te zien hoe haar jongere broer ook kanker heeft. Een moeder, hoe moet dat voor haar zijn...

Toch zijn het dit soort momenten van verbondenheid en liefde die kleur geven in alls wat nu zo zwart is.

Maar, lang zal hij leven, zongen we niet meer.

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wil je de eerste zijn die reageert op dit item ? Klik op Reageer!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten