Wat is jouw kracht?

Dit vroeg een meisje in de trein aan de jongen die tegenover haar zat.

Ik spitste mijn oren toen ik haar die vraag hoorde stellen. Ik denk dat ze het door hadden, want ze begonnen zachter te praten en afwisselend in het Engels en Nederlands,
Het meisje had geneeskunde gestudeerd en vertelde dat haar beste vriendin met wie ze de studie samen was begonnen , nog niet zo lang geleden overleden was.
Sindsdien vroeg ze zich af waarvoor ze die studie eigenlijk nog deed. Samen hadden ze plannen en nu was ze er opeens niet meer en stond haar hele leven op zijn kop.

De jongen probeerde haar te motiveren de studie toch af te maken. Maar, zei hij: "Het leven is groter dan een studie hoor." Hij studeerde ook geneeskunde en wilde na zijn studie weer terug naar De Antillen waar zijn moeder en zusje woonden. Hij wilde dan nog een jaar bij hen wonen voordat hij met zijn eigen leven begon.

De zin: 'Het leven is groter dan een studie', bleef hangen. Het ging door me heen dat hij vast veel had meegemaakt in zijn leven.

Tijdens hun gesprek vroeg ik me af waar ik mijn kracht vandaan haal. Weet wel dat het stellen van doelen belangrijk voor me is en weet ook dat je juist door moeilijkheden krachtig kunt worden. Maar dat geldt niet voor iedereen.

Ik moet er nog even over nadenken.

Ben benieuwd hoe dat voor jullie is?

Door: femke

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Lieve Femke, Ik denk dat ik er een keer op had gereageerd maar het is nu verdwenen. Maar goed geeft niet. Ik weet nu de antwoord van deze vraag: 'waar haal jij je kracht vandaan?' Ik denk inderdaad, door moeilijkheden. En wat mij laatste tijd sterker heeft gemaakt, is stappen die ik voor heb gezet en het diepe contact met mijn coach. Nu weet ik dat haar woorden mij het kracht gaven om door te gaan en niet opgeven. Het is nog steeds zo. Als ik een keer denk dat ik het niet meer aan kan, dan denk ik aan woorden van mijn coach en dan kan ik weer door gaan. En aan het moeilijke verleden die ik gelukkig achter de rug heb. waar haal jij je kracht vandaan? ben je er al uit?
Heb iets mis gedaan bij het reageren. Alle reacties zijn nu verdwenen. Sorry...

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten