Welke mensen zijn in jouw leven belangrijk geweest en waarom?

Af en toe sta ik stil bij mensen die in mijn leven op belangrijke momenten een grote rol hebben gespeeld en me de weg weer hebben gewezen.

Vaak heb ik het met vakanties als ik in een warm land ben en op het strand aan het zonnen ben.
Geleidelijk aan doezel ik weg, hoor in de verte de golven en laat me in gedachten terug drijven naar momenten van vroeger.
Vaak beland ik dan bij mensen die er op moeilijke momenten in mijn leven waren.

Een daarvan is de moeder van mijn beste vriendin. Ze leeft niet meer, maar was als een tweede moeder voor me. Met haar kon ik praten over alles wat me bezighield, ook over spirituele dingen. Dat kon ik niet met mijn eigen moeder. Ik zie haar nog altijd zitten aan de eettafel, met haar kopje koffie waar de melkvellen op dreven. Ze had vroeger als verpleegkundige gewerkt in een psychiatrisch ziekenhuis en had zelf een zwaar leven gehad. Haar oudste zoon kreeg op jonge leeftijd een hersenvliesontsteking en werd nooit meer het vrolijke, soclale kind dat het daarvoor was. Ze had humor, was een wijze vrouw. Ik denk met veel liede en warmte aan haar terug. Ze accepteerde me zoals ik was en gaf me vertrouwen en liefde. Iets wat ik in die tijd heel hard nodig had.

Ook stoppen mijn gedachten vaak bij een docent op school. Ik had het in die tijd moeilijk, dreigde van school te worden getrapt, maar hij luisterde naar me, zei dat ik het kon en motiveerde me door te gaan.

Het zijn mensen die een soort wegwijzers zijn, die je op belangrijke momenten in je leven tegenkomt, die je zien en vertrouwen geven. Voor mij zijn ze echt voorbeeldfiguren geweest.
Hun mildheid, tolerantie en wijsheid en vooral ook hun liefde en erkenning voor wie ik was, vergeet ik nooit.

Vertrouwen geven en liefde, maken dat je weer in jezelf gaat geloven, je je eigen weg kunt kiezen en het beste in je naar bovenkomt.

Ik blijf hen er eeuwig dankbaar voor!

Door: femke

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Lieve Femke, je hebt gelijk. Op het ergste momenten van je zijn er mensen die echt een belangrijk rol in je leven spelen. Soms gebeurt het wel dat je met je eigen moeder niet goed kan praten maar dan wel met een ander. Dat is denk ik bij iedereen zo. wat fijn dat moeder van je vriendin wel naar je luisterde en de docent op school, is heel fijn als iemand je motiveert om toch door te gaan. Zo een docent heb ik ook op school, ze is mijn coach. Een tijdje geleden ging het helemaal niet goed met me, had ik echt behoefte aan ondersteuning. niemand was er om mij steun aan te bieden. Maar zij was er wel, zij gaf me liefde, aandacht en steun. Op het ergste moment van mijn leven stond ze achter me en ze staat nog steeds achter me. liefss, XX

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten