Drie dagen na mijn bruiloft ben ik weggelopen. Deel 2

Souad wordt tegen haar wil in uitgehuwelijkt. Drie dagen na de bruiloft weet ze te ontsnappen en gaat naar een opvanghuis. Als ze een weekend weer naar huis gaat, zit daar haar man.
Wil je weten hoe het verder gaat... lees dan haar verhaal.

Drie dagen na mijn bruiloft ben ik weggelopen. Deel 2

Toen ik weer in Nederland terugwas, hoorde ik drie dagen van te voren dat mijn bruiloft zou zijn. Mijn moeder had al mensen uitgenodigd. Het enige wat ik dacht was: ik wil weg. Maar ik wist nog niet hoe, De bruiloft werd gevierd. Je voelt je zo helemaal niets. Jouw wil zegt niets. We hadden een eigen huis. Mijn zusje woonde daar ook om toezicht op mij te houden. Na drie dagen heb ik in een onbewaakt moment een taxi gebeld. Ik zou hem anders hebben vermoord of zelfmoord hebben gepleegd. Ik ging naar een opvanghuis en werd begeleid door een maatschappelijk wekster van het J.A.C. De eerste avond dat ik in het opvanghuis was, heb ik naar huis gebeld. Ze wilden me ophalen, ze waren allemaal ziek, gingen bijna dood, zeiden ze. Ik wilde niet. Na een tijdje ging ik een weekend naar huis. Ze hadden beloofd dat mijn man er niet zou zijn. Hij was er wel. Na het weekend wilde ik weg. Ik mocht niet. De deur werd op slot gedaan. Ik had met mijn maatschappelijk werkster afgesproken dat ze zou bellen als ik niet op een bepaalde tijd op het J.A.C zou zijn. We hadden afgesproken dat als ik een schuilnaam zou noemen dat een teken zou zijn dat het mis was. De maatschappelijk werkste belde nadat ze mij aan de telefoon had gehad, de politie in mijn woonplaats. Ik had tegen mijn ouders gezegd dat de politie zou komen als ik niet weg mocht. Ze dachten: dat doet ze toch niet, ze kiest voor ons. Toen de politie er was vroegen ze me of ik met hen meewilde of wilde blijven. Ik ging met hen mee. De helft van het gezin deed alsof ze dood gingen. Ik ging mee naar het poltiebureau. Mijn oudste broer kwam ons achterna. Toen hij de voordeur inging bij het poltiebureau, ging ik er via de achterdeur uit, op weg naar het station, terug naar het opvanghuis. Een week later belde mijn moeder. Ze zei: “Sorry’’ en vroeg of ik weer kwam. Ik heb nu wel telefonisch contact met huis. Ik woon inmiddels op kamers en volg een beroepsopleiding. Ik houd afstand. Ik vertrouw ze nog steeds niet.

Volgende keer: Gesprek met Souad en haar vriendin en tips

Door: de redactie -IW-

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wat ontzettend moedig van je dat je bent weggegaan! Je bent trouw gebeleven aan je eigen gevoelens, heel knap. Wat goed dat je een opleiding doet en gelukkig kun je nog wel met thuis praten. Hoop echt dat je ze in de toekomst ook weer kunt ontmoeten, maar alleen als je het echt vertrouwt. Dank je wel voor het vertellen van je verhaal!
wat heb je heftige dingen mee gemaakt op zo'n leeftijd. ik denk dat je het beste keuze hebt gemaakt. maar is wel erg dat je je eigen familie niet meer kan vertrouwen. zij hebben jou vertrouw gewoon beschadigd. wat goed dat je voor je eigen wil op wil komen en dat moet ook. want anders loopt alles over je heen. Veel sterkte nog! liefs

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten