Reactie op 'Geheimen' - ik dacht dat mijn oma mijn moeder was.

Mijn leerlingbegeleidster liet me het verhaal lezen 'Geheimen' dat op de site staat en heeft mijn verhaal ook opgeschreven toen ik het vertelde. Het was wel een troost dat ik niet de enige was.

Ik was 10 maand toen mijn moeder overleed. Oma kwam toen naar Nederland en mijn vader heeft mij aan haar gegeven. Ik dacht altijd dat oma mijn eigen moeder was en dat haar kinderen mijn broers en zussen waren. Soms hoorde ik wel eens zeggen: 'Ze is je moeder niet, maar ze is je oma.' Ik geloofde dat nooit. Toen ik 7 jaar was, kwam mijn vader weer naar oma toe. De familie zei dat hij een broer was. Ik mocht weekenden bij hem en zijn vrouw logeren. Ik wist nog steeds niets. Toen ik 10 jaar was, vond ik een trouwakte en een overlijdensakte. Ik ging naar oma en vroeg: Wie zijn mijn ouders? Ze zei: "Wij niet." Mijn vader vertelde het toen. De ouders van mijn moeder en haar familie wonen in Marokko. Ik ken ze niet.

Mijn vader is streng. Ik moet van hem een hoofddoek dragen terwijl ik dat niet wil en mijn stiefmoeder doet of er niets aan de hand is als ik ziek ben, maar als ik een keer wat later thuis kom, is het huis te klein.
Ze heeft nu ook vaak ruzie met mijn vader. Ik vind dat ze haar zonen, mijn broertjes,
voortrekt en verwend.

Ik heb nu vaak hyperventilatie en val ook regelmatig flauw. Ik zit nu in derde klas van het vmbo.
Ik wil peuterleidster worden. Maar ik kan me vaak niet goed concentreren en heb zoveel vragen over mijn moeder.

School heeft een gespek gehad met mijn ouders en ik ben nu verwezen naar een hulpverleningsinstelling.
Ik hoop zo dat er wat verandert.

Als ik zelf mijn geld verdien later, wil ik naar Marokko toe en alles te weten komen over mijn moeder. Ik heb er toch recht op te weten wie ze was?

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
anoniem

Meld misbruik!
heel veel dank voor je lieve woorden. maakt me echt blij. ik zal me best doen...liefss
wat een rakend verhaal. wat heftig dat je op zo'n keeftijd zo iets meemaakt. wat goed dat je nu hulp krijgt. geloof me, verandert allesn en komt alles goed. tuurlijk heb he recht op om te weten wie je moeder is. doe je best, geef niet op. als een lezer zeg ik, dat je genoeg sterk bent om er overheen te komen. sterkte! liefss, xx

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten