Waarom moeten er geheimen zijn?

Toen mijn tante dood ging, trouwde haar man vrij snel met een ander. Hij had nog kleine kinderen en die moesten 'moeder' tegen haar zeggen. Er werd niet verteld dat hun eigen moeder dood was. Ik zou zo boos worden...

R, 12 jaar
moslim
Land herkomst ouders: Turkije


Toen mijn oma dood ging, waren mijn ouders en zus op Schiphol op weg naar Turkije. Ze wisten het nog niet. Ik was thuis gebleven omdat ik ziek was. Mijn broer was ook thuis.
Toen de telefoon ging nam ik hem op. Ik had mijn tante aan de telefoon. Ze huilde alleen maar. Ik vroeg; “Tante, tante, wat is er?” Ze zei tegen me:“We hebben je oma verloren”. Ik kreeg toen wel een traantje. Ik vertelde het mijn broer en heb toen mijn ouders gebeld. Ik kreeg mijn moeder. Ik ging ook huilen. Ik hoorde hen schreeeuwen en huilen. Mijn vader huilde ook. Mijn moeder en zus gingen weer naar huis en mijn vader is naar Turkije gegaan.
We durfden toen mijn vader thuis kwam, niets te zeggen omdat we bang waren dat hij weer zou gaan huilen. Toen het moederdag was, zei mijn vader: “Nu heb ik geen moeder meer.”
We moesten weer allemaal huilen. De zus van mijn moeder is ook overleden. Ze had kanker.
Als ik met mijn zus vecht, wordt mijn moeder verdrietig en zegt ze: “Wij waren altijd goed met elkaar en jullie maken ruzie.” Mijn tante is naast mijn opa begraven. Toen we naar haar graf gingen, hebben we daar bloemen neergelegd. Mijn moeder moest huilen, mijn zus ook. Zij heeft dezelfde naam als mijn tante. Ik ging toen ook maar huilen.

Ik vond het erg voor de kinderen van mijn tante. Ze waren nog klein toen hun moeder stierf. Haar man trouwde vrij snel met een ander en de kinderen moesten tegen haar moeder zeggen en dachten dat het hun eigen moeder was. Ze hoorden het pas veel later van hun oudste broer, die het wel wist, maar geheim moest houden. Hij haatte die vrouw en vond het erg dat zijn vader meteen weer met een ander trouwde. Ze konden het toch vertellen! Ik zou boos worden en niets meer zeggen.

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Jee, wat lijkt me dat moeilijk, als je later hoort dat degene waarvan je dacht dat het je moeder was, dat niet blijkt te zijn. Ik geloof wel dat de volwassenen dat doen om de kinderen te beschermen, maar vraag me af of dat altijd wel zo goed is.
anoniem

Meld misbruik!
Snap dat je dat heel erg vindt. Maar goed dat het nu wel duidelijk is. Lijkt me ook erg lastig als je vader zo snel weer hertrouwt. Kan me best voorstellen dat je neef daar moeite mee had. Vind het trouwens heel goed dat je laat weten hoe je er over denkt. Soms moet je het ook even anoniem op de site zetten... vooral als het om geheimen gaat... doe ik ook. Dag...

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten