Eenzaamheid

'Tijdens grote veranderingen in het leven zijn sterke sociale relaties van groot belang. Koester je relaties, bouw je netwerk op en blijf erin investeren, je leven lang.'

Voorkom eenzaamheid, versterk je 'Sociaal Konvooi'


Om mensen te wijzen op het belang van warme sociale contacten, heeft Coalitie Erbij van 22 september tot en met 1 oktober 2011 een week georganiseerd met meer dan honderd activiteiten, in heel Nederland. De nadruk lag op: ‘Voorkom eenzaamheid, versterk je 'Sociaal Konvooi’.

Het Sociaal Konvooi is het persoonlijke netwerk dat mensen in hun leven opbouwen. Velen verwaarlozen dit netwerk. Bij tegenspoed kunnen ze op té weinig mensen terugvallen. Dit speelt niet alleen voor ouderen en gehandicapten, maar ook voor jongeren en gescheiden vijftigers bijvoorbeeld. Vooral tijdens grote veranderingen in het leven zijn sterke sociale relaties van groot belang. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid wil Coalitie Erbij de aandacht hierop vestigen: Koester je relaties, bouw je netwerk op en blijf erin investeren, je leven lang!

Een greep uit de aktiviteiten:

Coalitie Erbij heeft 250.000 ansichtkaarten verspreid om mensen aan te moedigen hun sociale netwerk te versterken. Digitale kaarten zijn te vinden op eenzaam.nl. Greetz maakt mogelijk dat mensen vanaf deze site (bijna) gratis papieren kaarten kunnen laten bezorgen.

Krant tegen Eenzaamheid: Coalitie Erbij heeft 300.000 kranten verspreid over eenzaamheid, en wat daartegen te doen is.

Online zelftest: Op de website www.eenzaam.nl staat een test waarmee mensen door het beantwoorden van enkele vragen een indruk kunnen krijgen van hun eigen sociale profiel.

Strijders tegen Eenzaamheid: Paul Hazebroek heeft mensen geinterviewd die op inspirerende wijze de strijd tegen eenzaamheid aangaan. De interviews zijn gebundeld in het boek Strijders tegen Eenzaamheid.

Coalitie Erbij bestaat uit: Humanitas, het Leger des Heils, Zonnebloem, KPMG, Sensoor, Mezzo, Mo-groep, Ouderenfonds, ANGO, Fonds Psychische Gezondheid, Raad van Kerken, Resto van Harte en achttien netwerkpartners, zie ook de vernieuwde website www.eenzaam.nl.
VSB fonds is de grootste sponsor van de Week tegen Eenzaamheid. RKK is mediapartner

bron: ANP

Door: didoblonk

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wil je de eerste zijn die reageert op dit item ? Klik op Reageer!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten